Kırşehir Express Gazetesi

2024

2024
Halil Durukafa( halildurukafa@kirsehirexpressgazetesi.com )
03 Ocak 2024 - 12:50

En iyi yılbaşı mesajlarına baktım. Ne güzel kelimeler sıralamışlar… Gerçekten yürekten geldiğini hissettiğim cümleler olmuş. Ben de aralarından en iyisini sizler için seçmek istedim. Doğrusu seçim yaparken çok zorlandım ve şu mesajı buldum; Hayat kısa… Hayal kur ve yeni yılda tüm bunlar gerçekleşsin!
Evet, 2023 yılını geride bıraktık. Neler oldu peki?
6 Şubatta 11 ilimizi harp alanına çeviren ve binlerce insanımızı kaybettiğimiz bir deprem oldu. Ve şunu diyebiliriz ki Allah bu millete bir daha böyle bir acı yaşatmasın. Çok kötüydü çok kötü…
Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili seçiminin ilk turu 14 Mayıs’ta yapıldı. Cumhur İttifakı, anketlerde beklenenin aksine Meclis’teki çoğunluğunu aldı.
Cumhurbaşkanı adaylarının ilk turda yüzde 50’ye ulaşamaması nedeniyle seçim ikinci tura kaldı. Recep Tayyip Erdoğan 28 Mayıs’ta yeniden cumhurbaşkanı seçildi.
23 ve 24 Haziran’da paralı asker grubu Wagner’in lideri Yevgeni Prigojin isyana kalkışarak askeri konvoyunu Moskova yakınlarına kadar gönderdi.
Bu, Rusya’da Devlet Başkanı Vladimir Putin’in iktidardaki gücü hakkında soru işaretleri ortaya çıkardı.
Sonra Ukrayna-Rusya savaşı olanca acılarıyla devam etti.
CHP’de değişim rüzgârı esti ve 13 senelik Kemal Kılıçdaroğlu Genel Başkanlığı sona erdi. Meslektaşım Eczacı Özgür Özel Genel Başkan seçildi.
7 Ekim’de Hamas’ın Gazze sınırını aşıp İsrail’e düzenlediği saldırıda yaklaşık bin 200 kişi öldürüldü. Gazze’de halen yaklaşık 120 İsrailli rehinenin tutulduğu tahmin ediliyordu. İsrail’in bu saldırının ardından Gazze’ye başlattığı şiddetli hava ve kara operasyonuyla katliam başladı. Resmen katliam…
Evet, 2023 acısıyla tatlısıyla geçti ve gitti. An,2024. Yazımız varsa yaşayacağız ve göreceğiz. Şu an yapabileceğimiz en iyi şey temennidir. Şöyle dedik; Hayat kısa… Hayal kur ve yeni yılda tüm bunlar gerçekleşsin!

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.