Kırşehir Express Gazetesi

GAZİ PARKI’NA GAZİ HEYKELİ ÇOK YAKIŞTI

GAZİ PARKI’NA GAZİ HEYKELİ ÇOK YAKIŞTI
Halil Durukafa( halildurukafa@kirsehirexpressgazetesi.com )
02 Eylül 2022 - 10:14

30 Ağustos 2022 tarihinde Zafer Bayramı’nın 100. Yılını kutladık. O gün aracım yoktu. Kızım ile beraber otobüse binmek için durağa yürüdük. Biraz çekindim çünkü ilk defa otobüse biniyordum ve kızımın biletinde kontör yoktu. Sanırım iki tam basacaktım. Fakat öyle olmadı. Çünkü bugün bayramdı ve Kırşehir Belediyesi, ulaşımı ücretsiz yapmıştı. Teşekkür ederiz. Haliyle sıkış tepiş bindik otobüse. Kızımı yanıma alıp, elcikten tuttum. Ayakta yol almaya başladık… Elcikte Neşet Usta’nın fotoğrafı vardı. Ve şöyle yazıyordu; “Kendini bilen, bilmeyenin kusuruna bakmaz.” Ben halen arıyorum kendimi! Bir de şöyle hissediyorum; Neşet’le Yunus arasında bir gönül bağı var. Mahsuni ile de Pir Sultan arasında. Ne dersiniz?
Bir- iki durak ileride otobüs aniden durdu. Şöyle bir sarsıldık. Şoför bey ani bir hareketle aşağıya indi. Kavga falan var sandım, dikkat kesildim ki bir engelli vatandaşımız duraktaydı. Şoför bey tüm nazikliğiyle ve yardımsever hareketleriyle engelli vatandaşı, engelli arabasıyla beraber otobüse bindirdi. İçimden dedim ki, şoför kendini bilmiş! Darısı başımıza…
Durakta inip, yürümeye başladık. Esnaflar bugün dükkânlarını bayraklarla süslememişti! Bu bir kural değil miydi? Ya da bu kural kaldırıldı mı? Ya da eskiden daha mı duyarlıydık? Yoksa kriz sebebiyle esnaf odaları bayrak mı dağıtmamıştı? Ya da, ya da, ya da… Kafamdaki birçok soru ve uzunca bir yürüyüşün ardından açılışın olduğu Gazi Parkı’na geldik. Hoparlör “Sarı saçlım, mavi gözlüm.” diyordu. Çocuklar bayrak sallıyordu. Sol taraftaki Atatürk tişörtlü gençlerin hentbolcu kızlar olduğunu sonra öğrenecektim. Fazıl hoca ve ekibi gösteriye hazırlanıyorlardı. Birol Bey ve ADD Yönetim Kurulu üyeleri bir oyana bir buyana telaşla ayarlama yapıyorlardı. Ortada kırmızı kurdeleyle sarılmış uzunca beyaz bir örtü altında 100 yıl önceki zaferin mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün büstü vardı. Sanırım protokolü bekliyorduk…
Bir hareketlenme oldu. Sanırım Belediye Başkanı ve Milletvekili geldi. A! Oda ne İzmir Milletvekili Özcan Purçu, tüm sempatikliğiyle… Sonra ön sandalyelere oturup bayrak sallayan çocuklar kaldırıldı. Sanırım protokol daha fazlaydı çocuklardan. Sıralandılar ve program başladı. Kırşehir ADD Başkanı Birol Yurdugül’ün konuşmasının ardından, Kırşehir Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, Fazıl Batı önderliğinde güzel bir gösteri yaptı. Ardından sırasıyla Misafir Mv. Özcan Purcu, Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu ve Kırşehir Milletvekili Metin İlhan konuşmalarını yaptılar. Ardından Amasra Belediyesi ile Kırşehir ADD arasındaki iletişimi sağlayarak büyük emek harcayan Kırşehir ADD üyesi Selvi Köksal’a, Tankut Ökten’in yapıp, Amasra Belediyesine verdiği Atatürk Heykelinin tamirini yapıp, Kaideyi düzenleyen Heykeltıraş Özgür Ekinci’ye ve her şeye katkı sunan Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu’na katkılarından dolayı plaket verildi. Sonra Kırşehir Kadın Hentbol Takımına çiçek sunumu oldu ve coşkuyla Gazi Parkı’na Gazi Heykeli çok yakıştı.
Bu güzel anıtı Kırşehir’e, özellikle Gazi Parkı’na kazandıran ADD Başkanı Birol Yurdugül nezdinde ADD Kırşehir yönetimine, Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu’na, Heykeltıraş Özgür Ekinci’ye, Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır’a, ADD Üyesi Selvi Köksal’a, Bel. Başk.Yard. Tuncay Polat’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.
Gazinin 24 Aralık 1919’da geldiğinde konuşma yaptığı yere bu heykel çok anlamlı oldu.
Bunu niye yazdım? Çünkü diğer anıtlarının hikâyesini yazamadan Kırşehir Belediyesi eski Başkanı Dr. Cahit Gürses’i kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyorum ve hep yaşayacağım. Bunun üzüntüsünü de yaşamadan tarihe bir not düşeyim, dedim.
Son olarak bayrak sallayan tüm çocuklarımızın gözlerinden öperek açılışa katılan prokolün listesini yayınlayayım ve tarihe not düşelim.

İzmir Mv. Özcan Purçu’ya
Kırşehir Mv. Dr. Metin İlhan
Belediye Başk. Selahattin Ekicioğlu
Boztepe Bel. Başk. Hüseyin Takan
Akpınar Bel. Başk. Şükrü Turgut
CHP İl Başk. Baran Genç
İYİ Parti İl Başk. Müfit Göçen
İYİ Parti İlçe Başk. Zafer Satılmış
Zafer Partisi İl Başk. Mustafa Kılıç’a,
Zafer Partisi İlçe Başk. Seyhan Çopuroğlu’na,
TKP İl Başkanı Kadir Dağıstan
TKP İlçe Başk. Sait Akıllı
SOL Parti İl Başk. Şakir Şenol
SOL Parti Merkez İlçe Başk. Niyazi Şekertürk
Esnaf Odaları Başk. Bahamattin Öztürk
ÇYDD Kırşehir Şube Başk. Adalet Dağıstan ve Yönetim Kurulu
Eğitim-Sen İl Başkanı Özdemir Beyhan
ADD Mucur Temsilcilik Başkanı Hakverdi Gerçek
CHP İl Kadın Kol. Başk. Meral Gökçınar
İYİ Parti Kadın Politikaları İl Başk. Aysel Uzun
İl Genel Meclisi üyemiz Bayram Altuntaş
Boztepe İl Genel Meclisi üyemiz Sn Murat Dalgalı
Boztepe CHP İlçe Başkanı Sn Osman Mutlu
İYİ Parti Mucur İlçe Başk. Tucay Uysal Öcalan
Ortadoğulular Eğitim Merkezi Başk. Aslan Beyhan
Belediye Başk.Yard. Tuncay Polat
Belediye Başk. Yard. Osman Uçar,
Belediye Başk. Yard. Asaf Kayaoğlu,
Belediye Başk. Yard. Nuri Araz,
Belediye Başk. Yard. Cumhur Uzun
Belediye Meclis Üyesi Mehmet Duran
Kırşehir Belediyesi Halk Dansları Topluluğu ve Eğitmeni Sn Fazıl Batı ve ekibi
Kırşehir Belediye Kadın Hentbol Takımı Antrenörleri Ali İhsan Tekin, Sema Toker, Harika Güler
ADD’ye gönül verenler, Atatürk’e gönül verenler,
Gözlerinin içi gülen çocuklar,
Ben ve kızım.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.