Kırşehir Express Gazetesi

AKBELEN DE NERESİ?

AKBELEN DE NERESİ?
Halil Durukafa( halildurukafa@kirsehirexpressgazetesi.com )
07 Ağustos 2023 - 14:47

Bir Şaman sözü varmış, daha dün izledim. “Doğada hiçbir şey kendisi için var olmaz.” Ağaçlar kendi meyvesini yemez. Nehirler kendi suyundan içmez. Çiçekler kendi kokusunu içine çekmez. Doğada bencillik, ego ve narsistlik yoktur. Tabii insan dışında…
Bugün Muğla’nın Milas ilçesinin sınırları içinde yer alan Akbelen Ormanı, doğa mirası olarak kabul edilen ve koruma altında olan ormanlardan biriymiş. Geniş bir alana sahip olan orman, 740 hektarlık bir alanı kapsıyor Ve Çam, Meşe, Kızılağaç, Kestane ve Çınar gibi çeşitli ağaç türlerine ev sahipliği yapıyormuş.
Akbelen Ormanında, iki yüzden fazla bitki türü, yüzden fazla kuş türü ve otuzdan fazla memeli türü yaşıyormuş. Uzmanlar, ormanın kesilmesinin sadece ağaçların değil, bütün bir ekosistemin kaybına yol açacağını, yeraltı ve yerüstü sularını kirleteceğini, iklim değişikliğine olumsuz katkıda bulunacağını ve insan sağlığını tehdit edeceğini ifade ediyor.
Yazık değil mi ağaçları kesiyorsunuz? Değer mi yani bilmem ne termik santralinin ihtiyacı olan kömürü bu kadar doğa harikası bir yerden çıkarmak. Başka bir yerden çıkarın. Ya da termik santral yerine başka alternatifler yaratın. Bakın mesela rüzgârdan yararlanın. Bakın rüzgârda da bencillik, ego ve narsistlik yoktur.
Yazıktır, günahtır. Ağaçları kesmeyin. Bu travmayı bu millete yaşatmayın.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.