Kırşehir Express Gazetesi

DİKKAT!

DİKKAT!
Halil Durukafa( halildurukafa@kirsehirexpressgazetesi.com )
29 Ocak 2024 - 15:42

Abraham Lincoln, Amerika Birleşik Devletleri’nin 16. Başkanıdır. 1861 yılında göreve gelmiştir. Dört senelik başkanlığında köleliği kaldırmış ve ABD ekonomisini modernize etmiştir. 1865’de suikasta uğramıştır ve ABD’nin ilk suikastla ölen başkanı olmuştur.
Abraham Lincoln’ün ünlü bir durum tespiti vardır. Şöyle diyor: “Beyler, farz edin elinizdeki bütün mallarınızı, NİAGARA şelalesini ip üzerinde geçecek olan ip cambazına verdiniz. O, ip üzerinde iken ipi sallar ya da cambaza “biraz daha eğil, biraz daha hızlı yürü.” diye bağırır mısınız? Tabii ki hayır. Olması gereken şöyledir: ip cambazı güvenli bir şekilde karşıya geçene kadar nefesinizi, dilinizi tutarsınız…”
Tam da anlatmaya çalıştığım bu… Çok dikkatli olmak lazım! Bin düşünüp bir yapmak lazım. Küçük bir hata telafisi mümkün olmayan sorunlar doğurabilir. O küçük şey büyür de büyür. Temizlemesi zorlaşır. Hiç yoktan enerji kaybına sebep olur. Muhataplarını zor duruma sokar. Değer mi? Bence değmez, dikkat.
Tek ses olmak sadece slogan değildir. Tek ses olmak ses çıkarmadan önce danışmak, tartışmak, konuşmak ve nihaiyi kararı almaktır. Herkes bireysel sorumluluğunun dışında ve daha da çok toplumsal sorumluluğunu öncelemelidir. Önce biz, sonra ben.
Bu işler kolay iş değildir.
Dikkat, dikkat, dikkat.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.