Kırşehir Express Gazetesi

Hatay, bir Arap şehri midir yoksa Türk yurdu mudur?

Hatay, bir Arap şehri midir yoksa Türk yurdu mudur?
Halil Durukafa( halildurukafa@kirsehirexpressgazetesi.com )
14 Ağustos 2023 - 11:10

Sayın Devlet Bahçeli,
Öncelikle saygı ve hürmetlerimi sunarım.
Değerli Büyüğüm,
Size bu mektubu yazmamın sebebi son günlerde cahil bir imamın devletin kürsüsünden verdiği bir vaaz üzerine olacak. Bu imam son vaazlarından birinde “Hatay Arap şehridir’, ‘Fransızlar, Türklerden daha iyidir’, ‘Ezan Türkiye’de yasaklandı” ifadelerini kullanmıştır.
Şahsen ben fikir özgürlüğüne inan, fikir özgürlüğünün ülkemizi muhasır medeniyetler seviyesine çıkaracağını düşünen biriyim. Fakat bu vaaz bir fikir özgürlüğü kapsamında değerlendirilemez, çarpık ve Türk Milletinin manevi değerlerini incitecek bir söz olduğuna düşünüyorum. Hatay ilimizin de “bizim kırmızı çizgimiz” dediğiniz Atatürk’ün en son mirası olarak biliyorum. Atatürk’ün Hatay ili uğruna şehit olduğunu, Atatürk’ün bir Hatay şehidi olduğunu düşündüğünüzden eminim. Bu sebeple, milletimizin vergileriyle maaş alan, milletimizin vergileriyle cübbe kuşanan, milletimizin vergileriyle yapılan camide vaaz veren bu kişiyi size havale ediyorum.
İnanıyorum ki son seçimlerde zaferle çıkan Cumhur ittifakının bir parçası olarak siz, bu cahili Hatay ilimizde görevlendirirsiniz. Bu cahil yaşayarak öğrensin. Bakalım! Hatay, bir Arap şehri midir yoksa Türk yurdu mudur?

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.