Kırşehir Express Gazetesi

KÜLTÜR PARK KOMPLEKSİ

KÜLTÜR PARK KOMPLEKSİ
Halil Durukafa( halildurukafa@kirsehirexpressgazetesi.com )
05 Şubat 2024 - 15:04

Geçtiğimiz hafta Kırşehir Belediye Başkanı tarafından tanıtımı yapılan Kültür Park projesinden bahsetmek itiyorum. Proje, çok yönlü bir proje olmuş. Bünyesinde birçok sanatsal, kültürel ve bilimsel etkinliği barındırıyor.
Bahsettiğim proje eski Karayolları Müdürlüğü’nün olduğu geniş alana yapılacak. Anladığım kadarıyla proje yapılmadan önce, Kırşehir halkına bir anket yapılmak suretiyle sorulmuş. %71 oranında böylesi bir proje yapılması kararı çıkmış. Yani, her yüz hemşehrimizden 71’i projeye onay vermiş. Anlayacağınız doğrudan demokrasi işletilmiş…
Şurası önemli, projeye ait binalar tamamen yeni olmayacak. Bir dönüşüm projesiyle karşı karşıyayız. Yani, arsa üzerindeki mevcut yapıların sağlamlığına bakılmış. Yıkılacak olanlar yıkılacak, sağlam olanlar restore edilip eklemeler yapılacakmış. Ayrıca çok sevindiğim bir konu var ki o da arsa üzerindeki yetişmiş tüm ağaçlar korunacakmış
Projenin içerisinde Başkanın çok önem verdiği, küçük veya büyük ölçekli kuruluşlar için iş geliştirme merkezi olan İnovasyon Merkezi yer alıyor. Aynı zamanda yine Başkanın önem verdiği, Kırşehir’in mutfağının geliştirileceği Gastronomi Merkezi yer alıyor. Butik Belediye Misafirhanesi de buraya yapılacak. Misafirhanenin altında küçük ticari alanlar olacak. Bir kütüphanesi olacak. 3 adet sinema salonu planlanıyor. 3 Adet kafeterya tasarlanmış. Bir tane lokantası olacak. Ayrıca çocukların bırakılacağı bir merkez olacak ki ebeveynler rahat gezebilsin; ve aynı zamanda çocuk da çocukça vakit geçirsin. Bir Müze daha kazanacak Kırşehir. Kalıcı ve geçici sergi alanları yapılacak. Kapalı ve açık otoparkı da var. Çok amaçlı salon olarak adlandırılan büyükçe bir salon var ki bu salon, derneklerimizin ve sendikalarımızın veya çeşitli örgütsüz toplulukların faaliyette bulunabilecekleri bir salon olarak tasarlanmış.
Projeyi çok beğendim. Bu konuda bana bilgi aktaran tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Kırşehir hafta sonu veya hafta içi ailecek vakit geçireceği bir komplekse kavuşacak. İnşallah bir an evvel yapılır ve daha da önemlisi içinin sıra dışı doldurulabilmesi.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.