Kırşehir Express Gazetesi

LEMAN SAM KONSERİNDEN KALANLAR

LEMAN SAM KONSERİNDEN KALANLAR
Halil Durukafa( halildurukafa@kirsehirexpressgazetesi.com )
03 Eylül 2023 - 17:20

Haah! Bu işi güzel yapıyorlar dedirtelim. Şöyle ya!
Öncelikle 30 Ağustos Zafer Bayramımızı aziz şehitlerimizi yad ederek, manevi huzurlarında saygı ile eğilerek kutlamak isterim. Tam 101 yıl önce Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazanılan bu zaferle Anadolu toprakları ebediyen Türk Yurdu olmuştur. Kutlu olsun…
Alt başlıkta ne demek istediğimi şöyle özetlemek isterim. Biliyorsunuz Kırşehir Belediyesi 30 Ağustos Zafer Bayramının 101 yıl dönümünde Cacabey Meydanında bir konser düzenledi. Konser çok yoğun bir kalabalıkla takip edildi. Vatandaşlar konser vesilesiyle Zafer Bayramını doyasıya yaşadı. Keyifli bir akşam geçirdi. Milli bilinç, milli şuur perçinlendi.
O akşam ben; önce, kısa sürede küçük ama anlamlı paylaşımlar yaşadığım gencecik, pırıl pırıl, efendi bir bilgisayar mühendisi olarak tarif ettiğim Ömer Ülker’in düğününe gittim. Ve sonra da konser alanına geçtim. Düğüne giderken, şehir merkezinin trafiği konser nedeni ile tıkanmıştı. Arka yola geçtim. Fakat orada da trafik akmıyordu. Otopark dolmuştu. İnsanlar oluk oluk konser alanına çıkıyorlardı. Durdum. Merak ettiğim park halinde olan arabaların plakalarıydı. Acaba komşu illerin ve gurbetçilerimizin plakaları var mıydı? Evet, tam da tahmin ettiğim gibiydi. Konsere il dışından gelenler, köylerde oturanlar, gurbetçilerimiz katılmışlardı. Tabii ki Kırşehir’in kendi öz evlatları da vardı. Ama sevindirici olan diğerleriydi. Her zaman söylemişimdir. Dışarıdan misafir gelmeden Kırşehir’in gelişmesi, büyümesi, zenginleşmesi bir hayaldir.
İşte alt başlıkta söylemek istediğim de tam da bu. Özel günlerde yaptığımız, yapacağımız ulusal etkinlikler, Kırşehir’in tanıtımı, zenginleşmesi, gelişmesi için olmazsa olmazdır. Çevre illere ve tüm Türkiye’ye, Kırşehir’de yapılan etkinliklerin kalitesini belletmek zorundayız. Her özel günde keyifli bir gün için misafirlerimize bir seçenek olmalıyız. “Bu işi güzel yapıyorlar.” Dedirtmek zorundayız. İşte bu konser, bu düşüncelerin hayata geçmiş hali olduğu için çok mutluyum. Haah! Böyle devam edelim. Olacak…
Bu vesileyle konserin organizasyonunda, reklamında, duyurulmasında, güvenliğinde emeği geçen herkesin emeğine sağlık diyorum.
Sözlerime son verirken küçük bir nüansdan bahsetmek isterim. Gördüğüm kadarıyla o gece ilk önce düğünü tercih eden sadece ben değildim. Birçok güzel insanın yanında biri vardı ki bence çok anlamlı bir tercih yapmıştı. Kırşehir Belediye Başkanı da konser alanında toplanan 10 bini aşkın kişiyi kısa süreliğine bırakıp düğünü tercih etmişti. Yoğun şakalarla ve neşe ile nikâhı kıydı.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.