Kırşehir Express Gazetesi

NEREDEN BULDUN YASASI ÇIKMALI

NEREDEN BULDUN YASASI ÇIKMALI
Halil Durukafa( halildurukafa@kirsehirexpressgazetesi.com )
25 Kasım 2021 - 11:25

Bazen yeteneğim olsa da her hafta Türkiye gündeminin karikatürünü yapsam diye geçiriyorum zihnimden.

Tabii, konu hakkında hiçbir yeteneğim yok ama geçtiğimiz şu iki hafta için yapılacak karikatürün ana fikrinin faizden mütevellit veya başka bir nedenden ötürü artan dolar/euro kurunun oluşturduğu endişe, korku, kaygı olacağını söylemek doğru olurdu.

Nasıl bir karikatür yapılabilirdi? Belki de kel alaka bir canlının dolar/euro kuruna göre konum aldığını çizebilirdik. Mesela bir kedinin mama fiyatları sebebiyle tıpkı yiğidin kuru soğana muhtaç olduğu gibi kuru ekmeğe muhtaç olduğunu çizebilirdik. Tabii ki komik değil. Hiç komik değil. Fakat gerçek dışı da değil. Sonuçta bir şekilde yiğit, kuru soğana muhtaç olabiliyor.

Bu kur artışı neden oldu? Vallahi akşama kadar neredeyse tüm ekonomi yorumcularını dinledim, okudum fakat elle tutulur hakikaten bilimsel bir yaklaşım diyebileceğim bir yorumla, bir tespitle karşılaşamadım. Siyaseti dinledim; onlarda da klasik gevelemelerinin dışında bir umut yok gibi görünüyor.

Sonuç olarak bilimsel bir teşhis ve tedavi önerisi yok hiç kimsenin.

Tabii bu koşullarda olan yine;  iyi bir vatandaş olmaya çalışan, çalışarak üreten, çalıştığı kadar vergisi vermeye çalışan, orta direk, az gelirliye olacak.

Benim önerim şudur. Bir an evvel; devlet, faiz yükselince faize para aktaran, düşünce dolara, euroya, altına para yatıran insanlara “bu paraları nereden buldun?” sorusunu sormalıdır. Vallahi benim aklım almıyor. Yani, adamın işiyle varlığı arasında matematiksel bir denge kuramıyorum. Olmuyor. Acaba ben mi yanlış hesaplıyorum diyorum. Beş züğürt hesaba oturuyoruz matematiksel denge yine kurulamıyor. Yanlış mı düşünüyorum? Etrafınızda parasını nereden kazandığını bilmediğiniz insanlar yok mu? Var değil mi? Var var… Hem de çokça…

Sorulsun. Devlet, “Nereden buldun?” sorusunu çıkarılacak bir yasa ile sorsun. Kim parasının kazancını açıklayamazsa…

Üç noktayı siz doldurun ki, nereden kazandığı belli olmayan paralarla piyasayı hiçbir güruh hiçbir tekil kişi manipüle etmesin, edemesin. Yok, hakkıyla kazanmışsa o başka…

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.