Kırşehir Express Gazetesi

SEÇİMDEN SONRA

SEÇİMDEN SONRA
Halil Durukafa( halildurukafa@kirsehirexpressgazetesi.com )
03 Nisan 2024 - 10:55

31 Mart 2024 Pazar günü yapılan Mahalli İdareler Yerel Seçimini kavgasız, dövüşsüz, demokratik bir ortamda tamamladık. Tabii troller falanla seçime gölge düşer gibi oldu ama hiç de etkili olamadı. Öncelikle kazanan Sayın Selahattin Ekicioğlu’nu kutluyor, başarılar diliyorum.
Gelinen süreçte Halk, seçimlerde bir mesaj vermiştir. Mesaj, iyi algılanmalıdır. Mesaj, tüm partilere verilmiştir. Muhalefeti, iktidarı, küçük, büyük tüm partilere verilmiştir. Her partinin halkın mesajını özümsemesi gerekir. Ona göre adımlar atması gerekir. Nasıl bir mesaj vermiştir Halk? Bunun cevabı partilerce tartışılması şarttır. Bir kişiyle, üç kişiyle, beş kişiyle yapılacak bir tartışma değildir. Topyekûn bu mesaj tartışılmalıdır. Sorular sorulmalı ve sorulara cevap aranmalıdır. Sonrasında da bir yol haritası çizilmelidir.
Nedir o sorular? Birkaç tanesini ben sorayım.
Vatandaş neden sandığa gitmemiştir? Öyle ya katılım oranı çok düşüktü. Hangi kesim sandığa gitmedi? Niye gitmedi?
Belediye Başkanlarının oylarına nazaran belediye meclisi, il genel meclisi oy sayıları neden farklı?
Neden seçim, seçim gibi değildi veya şöyle de soralım neden heyecan yoktu?
Vs. vs.
Sorular, cevaplar ve yol haritası… Hangi parti bu muhasebeyi iyi yapar ve sonuç odaklı adımlar atarsa. Geleceği o parti dizayn eder, kanaatindeyim. Tekrar kazanan adayları tebrik ediyor, başarılar diliyorum.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.