Kırşehir Express Gazetesi

SEÇİME ÜÇ GÜN KALDI

SEÇİME ÜÇ GÜN KALDI
Halil Durukafa( halildurukafa@kirsehirexpressgazetesi.com )
26 Mart 2024 - 10:15

31 Mart 2024 Pazar günü mahalli seçimler yapılacak. Seçimlerde; Belediye Başkanını, Belediye Meclis Üyelerini, İl Genel Meclisi Üyelerini ve mahalle muhtarlarımızı seçeceğiz. Anlayacağınız nasip olursa tarihe tanıklık edeceğiz. Şimdiden yazıyorum. Hayırlısı kim ve kimlerse onlar kazansın. Çünkü hakikaten çocuklarımızın geleceğini şekillenmesi bir nebze bu seçim sonuçlarıyla olacak. Ya geriye gideceğiz, ya yerimizde sayacağız ya da ileriye gideceğiz. Bu ileri gitme meselesi nedir biliyor musunuz? Muhasır medeniyetler seviyesini geçmektir. Öyle ki her anlamda bu medenileri yakalamamız gerekir. Her alanda; bilimde, sanatta, bayındırda, ekonomide… Özellikle de ekonomi de ki medenileri yakalamamız ve hatta geçmemiz gerekiyor. Öyle ki Dolar/ Euro / Altın’ın TL karşısında vahşice değer kazanması artık sürdürülebilir olmaktan çıktı. İnsanımız bu yükseliş karşısında her anlamda kötü etkilenir oldu. Mutlaka çok çalışıp, çok üretip, çokça bilim yapıp, çokça sanat üretip bu farkı kapatmamız gerekiyor. Bu tek dişi kalmış medenileri geçmemiz gerekiyor. İşte bunun için sağlam yönetimler seçmemiz şart. Tabii yerel seçimler bu işin neresinde olur tartışılır fakat dedim ya bir nebze de olsa etkili olduğunu düşünüyorum. O yüzden ince eleyip sık dokuyarak oyumuzu kullanmamız gerekiyor.
Bu seçimde Kırşehir’de oyumuzu kullanacağımız çok seçenek var. Cumhur İttifakının Adayı var. Mevcut Belediye Başkanı var. Millet ittifakından ayrılan partilerin adayları var. Var da var. Hepsi seçim kampanyasını tamamladı ya da bugün yarın tamamlayacak. Tüm adaylar projelerini, yönetimlerindeki yaklaşım tarzlarını üç aşağı beş yukarı anlattılar. Bakalım kim bu ipi göğüsleyecek. Artık söz milletin.
Burada şunu belirtmek istiyorum. Bu bir bayrak yarışı olarak değerlendirmeliyiz. Belediye Başkanı Sayın Selahattin Ekicioğlu, Yaşar Bey’den devralırken şöyle demişti; “Yaşar Bahçeci’nin koyduğu taşların üzerine bir taşta biz koymak zorundayız. Dedem duvar ustasıydı “Tek taşla duvar olmaz, derdi.” Çok etkilenmiştim. Çok güzel söylemişti. Bu işin siyasi tarafından daha çok bir bayrak yarışı olduğunu dile getirmişti. Bana göre de öyle olması gerekiyor. Siyaset bir düşman yaratma kurumu olmamalı. Bir hizmet yarışı olmalı. Kesinlikle daha iyisini, biz yaparım yarışı olmalı.
Hal böyleyken bu konuda şöyle söylemek gerektiğini düşünüyorum. Mevcut Belediye Başkanı Sayın Selahattin Ekicioğlu’na Kırşehir’in her yanına koyduğu taşlar için teşekkür ediyorum.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.