Kırşehir Express Gazetesi

SIDDIK DEMİR ANADOLU LİSESİ RESİM SERGİSİ HAKKINDA

SIDDIK DEMİR ANADOLU LİSESİ RESİM SERGİSİ HAKKINDA
Halil Durukafa( halildurukafa@kirsehirexpressgazetesi.com )
15 Mayıs 2024 - 15:43

15 Mayıs 2024 Çarşamba günü saat 10.30’da Okul Aile Birliği Başkanı olduğum Sıddık Demir Anadolu Lisesi’nin resim sergisinin açılışına katıldım. Serginin açılışını ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sayın Murat Çoban ve Okul Müdürü Sayın Mustafa Kılıç yaptı. Daha sonra İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sayın Murat Çoban, Okul Müdürü Sayın Mustafa Kılıç, Okul Müdür Yardımcıları Süleyman Köksal, Yılaydın Güzel, Okul öğretmenleri, Misafir Öğretmenler, Sendika Temsilcileri, Ebeveynler ve öğrenciler hep beraber sergiyi gezme mutluluğunu yaşadık.
Hakikaten benim için emek dolu bu sergiyi gezmek çok mutluluk vericiydi, keyif vericiydi. Aslında sergi geçen sene açılacakmış fakat geçen sene 11 ilimizi etkileyen ve elli bin insanımızı kaybettiğimiz depremin ardından yaşanan toplumsal acı, serginin açılışını bugüne sarkıtmış. Kutlamak lazım tabii öğretmenlerimizi, çok anlamlı bir erteleme yapılmış. Bu vesileyle kaybettiklerimize tekrardan Allah’tan rahmet dilemek istiyorum.
Açılış töreni sonunda Görsel Sanatlar Öğretmenleri Sevtap Şahinli ve Mehtap Aydin Pehlivan ile sergi hakkında kısa bir sohbet etme fırsatı buldum. Öncelikle iki senelik bu emeğin sahibi olan 9-10-11-12. sınıf öğrencilerimize; yol gösteren, onlara sanat adına emek veren görsel sanatlar öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız.
Öğretmenlerimizden aldığım bilgilere göre sergiye çıkan eserler birçok teknikle yapılmış. Mesela, karakalem çalışması var. Pastel boya ile yapılanlar var. Sulu boya ile yapılanlar var. Röprodüksiyon çalışmaları var. Noktalama tekniğiyle yapılan çalışmalar var ki bu teknik, serginin hemen başında sizleri karşılayacak ve çok ilgi çekici. Sonra geri dönüşüm çalışmaları var. Abestlantla metal bir görünüm verilmek suretiyle yapılan duvar süsleri var. Ve en ilgi çekicisi ise bildiğimiz Türk Kahvesi ile yapılan çalışmalar var. Var da var. Gezilip, görülesi bir sergi olmuş. Bir hafta da gösterimde kalacakmış. Bu güzel 700’den fazla eseri bence görmelisiniz.
Öyle ya! Bilim olmadan, sanat olmadan bu ülke nasıl çıkar muhasır medeniyetler seviyesine…
Ellerinize sağlık. Tebrik ediyorum.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.