Kırşehir Express Gazetesi

TWİTTER SATILDI

TWİTTER SATILDI
Halil Durukafa( halildurukafa@kirsehirexpressgazetesi.com )
28 Nisan 2022 - 14:12

Gündemden bir an olsun düşmeyen SpaceX ve Tesla şirketlerinin CEO’su, milyarder iş insanı Elon Musk Twitter isimli sanal medya devini 44 milyar dolara satıl aldı. “44 milyar dolar.” Parantez içindeki meblağı birkaç defa söylemek hayreti kat kat artırıyor.
Nasıl bir para hayal bile edilemiyor. Değil mi? Şöyle biraz zorlayalım mı? Türkiye’nin önde gelen ve büyük bir emeklerle bu seviyelere gelen şirketleri; Arçelik, Vestel, Yapı Kredi Bankası, Vakıfbank, Garanti BBVA, Türkcell, Ziraat Bankası, Halk Bankası, Akbank, Fort Otosan, Ülker, Anadolu Efes, Aselsan, Denizbank, İşbankası,T ürk Telekom’u satıyorsunuz. Twitter’in yarı hissesini anca alıyorsunuz.
Bir de şöyle deneyelim; Twitter için ödenen bedel, Türkiye Cumhuriyeti halkının, yani 84 milyon kişi, 2022 yılı içerinde ürettiği değerin 10’da biri. Bu bedel Dünya da birçok ülkenin GYSH‘sinden fazla. İnanılır gibi değil.
Dünyada ilaç bulamadığı için, aşı bulamadığı için, yiyecek bulamadığı için ölen kaç kişi vardır? Ya da kaç milyon, kaç milyar insan vardır? Var olmak bu mudur?

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.