Kırşehir Express Gazetesi

UMUT YENİDEN…

UMUT YENİDEN…
Halil Durukafa( halildurukafa@kirsehirexpressgazetesi.com )
09 Ocak 2024 - 8:25

Biliyorsunuz, Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Cumhuriyet Halk Partisi’nden 2024 Yerel seçimlerinde de aday gösterildi ve 08.01.2024 tarihinde “Kamuoyuna” başlığıyla bir mesaj yayınladı. Mesajda 2019 yerel seçimlerinde kullandığı “Umudu Beraber Ekeceğiz” sloganına atıfla bulunarak yeni sloganından da “Umut Yeniden…” diyerek bahsetti. Sanırım cümlenin devamı mesajda da belirttiği gibi diğer siyasi partilerinin adayları belirlendikten sonra seçim starttı ile paylaşılacak. Şehrimize, halkımıza hayırlı olsun diyelim.
Tabii, Sayın Başkan mesajında, siyasi etikten de bahsediyor ki hakikaten unuttuğumuz bir kavram olan siyasi etiği kesinlikle es geçmememiz gerekiyor. Her adayın bu konuya özellikle dikkat etmesi gelecek kuşaklara olan mirasımız için çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu hassasiyet en başta demokrasinin ve insanlığımızın bir gereğidir ve gelişimimiz için bir ön şattır. Es geçilemez.
Ayrıca açıklamadaki şu paragrafı çok beğendim ki paylamak istiyorum, “Yaşanılır bir şehir ve ülke özlemi içerisinde olduğunuzu biliyorum. Sokaklarıyla, parklarıyla yollarıyla, trafiğiyle, kültür-sanat alanlarıyla ve spor tesisleriyle yaşanabilir kentler; laik bilimsel bir eğitimin, özerk demokratik üniversitelerin, adaletin, hukukun ve demokrasinin üstün kılındığı bir gelecek ve Türkiye istiyorsunuz. Bunun yolunun da önümüzdeki 31 Mart yerel seçimlerinden geçtiğini biliyoruz.” Hakikaten bu değerlere sahip olan Türkiye özlemini kim istemez?
Hayırlı olsun diyelim. Geleceğimiz için hangisiyse o olsun diyelim. Başarılar dileyerek bitirelim.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.