Kırşehir Express Gazetesi

YA YANGIN EYLEM PLANIMIZ YOKSA?!

YA YANGIN EYLEM PLANIMIZ YOKSA?!
Halil Durukafa( halildurukafa@kirsehirexpressgazetesi.com )
06 Temmuz 2021 - 11:04

Geçen hafta köşe yazımda: Ormanlarımızın genişletilmesi, büyütülmesi ve ne pahasına olursa olsun korunması, kollanması gerektiğinden. Ormanlarımızın geleceğimiz olduğundan. Ormanlarımızın bizim değil geleceğimiz olan çocuklarımızın, torunlarımızın olduğundan, bahsetmiştim.

Tabii bu konun, bizlerin kırmızıçizgisi olduğunu biliyorduk ki yazıdan sonra birçok dostum, arkadaşım beni arayıp veya mesaj yazıp düşüncelerini paylaştılar. Bu paylaşımlar arasında Öğretmen Osman Ala ile olan sohbetimizin konusunun hakikaten üzerinde durulması gereken bir konu olduğunu düşündüm ve sizlerle paylaşmak istedim.

Şöyle ki; Kırşehir’deki orman alanlarımız zaten sınırlı sayıda olduğu bir gerçektir. Yıllarca büyük bir özveriyle edinilmiş bu ormanların da korunması çok önemlidir. Orman deyince akla ilk gelen yangındır ve Allah korusun böylesi bir felakete Kırşehir hazır mıdır? Özellikle modern önlemler alınmış mıdır? Örneğin bir eylem planı var mıdır? Hangi ormanımızın yangınında nereden itfaiye ekipleri girecektir? Allah korusun böylesi bir felakette yangın söndürme helikopteri veya uçağı gelecek midir veya en hızlı bir şekilde beylikdüzü escort bayan nereden gelecektir? Mesela, yangın ayırma ve koruma yollarının bakımı(kuru ot temizleme gibi) yapılmakta mıdır? Yapılıyorsa hangi zaman aralıklarda yapılmaktadır? Mesela, Orman Genel Müdürlüğü tarafından orman yangınına karşı yapılan 1000-1200 tonluk-3-4 m derinliğinde helikopter yangın havuzlarımız var mıdır? Ya da etraf göletlere helikopterin ivedilikle (3-4 dakika)ulaşması mümkün müdür?

Ben şahsi olarak, mutlaka bu eylem planının yapılmış olduğunu düşünüyorum. Tabii (varsa) bu eylem planı halkla paylaşılmalı mıdır, bilemiyorum. Fakat planda üstümüze düşen bir şey varsa onu da öğrenmek isterim diye düşünüyorum.

Ancak olduğuna inandığım Kırşehir Bölgesi yangın eylem planı yoksa! Vay halimize…

Orman Bakanlığının şu güzel sloganı ile bitirelim.”Orman Sadece Ağaç Değildir; Hayattır, Sağlıktır, Mutluluktur…”

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.