Kırşehir Express Gazetesi

CUMHURİYET BAYRAMI KUTLANDI

CUMHURİYET BAYRAMI KUTLANDI
02 Kasım 2020 - 10:32

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Çarşamba günü Cacabey Meydanında bulunan Atatürk Anıtına Çelenklerin Sunulmasıyla başladı.

            Kaleden yapılan 3 pare top atışı ile başlayan Cumhuriyetimizin kuruluşunun 97. Yıldönümü kutlamalarında Cacabey Meydanında Atatürk Anıtına Çelenk Sunulması, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması yapıldı.

            Perşembe günüyse Koronavirüs ile mücadele kapsamında alınan tedbirlere uyularak düzenlenen Cumhuriyetimizin kuruluşunun 97. Yıldönümü kutlamalarına Vali İbrahim Akın, Milletvekilimiz Metin İlhan, Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Ferhat Kuran, İl Emniyet Müdürü Murat Türesin, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, şehit yakınları ve gaziler katıldı.

            Çelenk Sunma Töreninin ardından yine Cacabey Meydanında hazırlanan “Atatürk ve Cumhuriyet” konulu fotoğraf sergisi gezildi.

            Fotoğraf sergisinin gezilmesinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali İbrahim Akın,, Cumhuriyetimizin 97. Yıldönümünü milletçe onurla ve gururla kutlamanın sevincini yaşadığımızı söyledi.

            Aynı gün, sosyal medya üzerinden Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yaşar Özüçetin tarafından “Tarihi Süreç İçerisinde Cumhuriyet ve Cumhuriyetin Ülkemizdeki Görünümü” isimli konferans gerçekleştirildi.

            Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları 29 Ekim 2020 Perşembe Günü saat 10.00’da Valilik Binası önünde Vali İbrahim Akın,’ın “Tebrikleri Kabulü” ile günün anlam ve önemini belirten konuşması ile devam edip Araç Konvoy Geçişi ile sona erdi. Akşam saat 19.00’da Askerlik Şubesi önünden başlayıp Cacabey Meydanına kadar devam edecek Fener Alayı gerçekleştirilip Kentparkta Işık Gösterisi düzenlendi. 

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.