Kırşehir Express Gazetesi

ŞAPKADAN TAVŞAN ÇIKARMAK

ŞAPKADAN TAVŞAN ÇIKARMAK
Halil Durukafa( halildurukafa@kirsehirexpressgazetesi.com )
11 Nisan 2022 - 16:30

İllüzyon gösterisi sunan sihirbaz veya illüzyonistler vardır. Bunlar şık giysilerle gösteriler yaparlar.  Giysilerinin en dikkat çekici kısmı ise o yuvarlak, parlak ve uzun şapkalarıdır. Standarttır; o şapkanın boş olduğunu ilk önce seyirciye gösterilir. Sonra şapkanın içine eller sokulur ve kulaklarından tavşan çıkarılır. Çok standart bir gösteridir ve bu gösteri de “Şapkadan tavşan çıkarmak” şeklinde deyimleşmiştir.

“Şapkadan tavşan çıkarmak” deyimin manası da; olasılığı çok düşük olan konuların gerçekleştirilmesidir, diye tanımlayabiliriz.

Son zamanlarda bu deyim çok konuşulmaya başladı. Daha da konuşulacak gibi. Çünkü malum; STK’lar olsun, iktidar olsun, yavaş yavaş belediyeler olsun, seçimler başlamak üzere. Süreç devam ediyor… Ortalık da toz duman, karışık. Daha da karışacak gibi.

Evet, pandemi her alanda hayatımıza şuursuzca girdi. Ve dünyamızı değiştirdi. Dünyaya bakış açımızı değiştirdi. Dolayısıyla toplumun değer yargıları değişti. Değişen bu dinamiklerle toplumun, seçimlerde nasıl davranacağı, nasıl tavır geliştireceği ise araştırma konusu. Hele hele ortamı kasıp kavuran ekonomik çıkmaz, pahalılık, enflasyon, düşük ücretlerle gelişecek tavır iyice içinden çıkılmaz bir denkleme dönüşüyor.

Doğal olarak mevcut olanlar ve yeni aday olanlar nasıl bir stratejiyle seçimlere girecek, doğrusu merak ediliyor. Yani, Şapkadan tavşanı kim nasıl çıkaracak merak konusu…

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.